2. Utrustning

Back on track

2013-02-17 18:27 #0 av: Blåvindar

Hej

Är någon här som provat att använda sig av back on tracks sortiment? Min häst har problem med att hon spänner sig så mycket när man tar av täcket, ännu mer nu på vintern när det är kallt. Hon är världens snällaste men det märks att det kittlas när man håller på med täcket, borstar eller sadlar. Använder två paddar (en vanlig "luddpadd" och en gelpadd) + tjocka schabrak. Sadeln är inte utprovad, ligger kanske inte perfekt men inget direkt fel.

Funderar som sagt var på att prova att köpa någon av back on tracks grejer, ett täcke, schabrak eller ländtäcke. Någon som vet om det är något bra?

Glad

Anmäl
2013-02-18 18:12 #1 av: Linnea

Jag har själv aldrig provat men jag var i ett stall en gång där en kvinna hade en rätt gammal häst som inte längre ville ligga ner och sova. Hon köpte ett back-on-track-täcke som hästen hade på sig på nätterna och då började den ligga ner igen. Antagligen för att täcken mjukade upp lederna och ryggen på nåt vis.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.