3. Träning och tävling

Tävlingskostnader?

2012-03-30 16:24 #0 av: penphotography

Vi pratar lite om kostnader för att tävla körning inne på Körning iFokus. Kostnaderna har skenat iväg mycket för kuskarna och jag tittade lite på propparna för fälttävlan. Det verkar vara "billigare" att tävla fälttävlan (ja, allt är ju relativt Flört). Men körning och fälttävlan är ju uppbyggt på samma sätt så jag undrar vad som gör att det kan skilja så i avgifterna.

På en körtävling har arrangören kostnad för domare (tre till dressyren vid elittävling), överdomare, banbyggare och teknisk delegat. Samt resekostnader för dessa. Detta täcks ju av anmälningsavgiften.

Vidare ska kuskarna betala för uppstallning, camping/el, och veterinär.

 

Hur ser det ut i fälttävlan? Vad har en arrangör för kostnader samt vad betalar ryttarna i olika avgifter?

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2012-03-31 15:11 #1 av: Linnea

Har själv aldrig tävlat varken körning eler fälttävlan men min tanke är att det kanske finns färre tävlingsplatser för körning än för fälttävlan vilket kanske gör att resekostnader för domare mfl blir högre? Kanske inte finns så många kördomare som fälttävlansdomare? Har ni speciella domare i dressyren? Det är väl inte "vanliga" dressyrdomare? Det kan man ju ha i fälttävlan iaf, så då finns det ju många att välja på.

De avgifter du räknar upp är ju samma avgifter i fälttävlan, är nog varken fler eller färre.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2012-04-02 19:27 #2 av: dorishermelin

När man rider fälttävlan så betalar man ju en anmälningsavgift som varierar beroende på tävlingsplats och nivå. sen kommer veterinär och ambulansavgift, uppstallning mm. Vet inte vad arrangören betalar man har en dressyrdomare, en hoppdomare och under terrängen är det en domare vid varje hinder dock ställer dom oftast upp frivilligt :P

 

Anmäl
2012-04-03 07:42 #3 av: penphotography

Ambulansavgift? Det låter inte billigt. Har man det på alla tävlingar eller bara från en viss nivå?

En domare vid varje hinder... Hur många blir det på ett ungefär?

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2012-04-03 07:44 #4 av: penphotography

Är banbyggaren för banhoppningen och terrängen olika personer eller måste arrangören ha en till varje?

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2012-04-03 21:57 #5 av: dorishermelin

Det är på alla tävlingar det är ambulansavgift. Det beror på hur många hinder det är, ibland kan en domare dömma flera hinder ifall de ligger nära varandra. Om banbyggaren är utbildad inom båda så räcker det med en.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.